Saariselän Karhunpesä

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Ainutlaatuisen luonnon keskelle rakennettiin arvoisensa huvila-kokonaisuus

Saariselälle viime vuonna valmistuneista neljästä luksushuvilasta puhuttaessa kuulee useasti sanan paras. Rakennushankkeen takana on Scanio Oy, jonka omistajista yksi vieraili Inarin aidoissa Lapin maisemissa muutama vuosi sitten. Häneen ainutlaatuinen luonto, huikeat maisemat ja lappilainen elämäntapa tekivät niin suuren vaikutuksen, että mies tiesi kohdanneensa maailman parhaimman paikan. Eikä hän ole ainoa. Saariselälle on sydämensä menettänyt sekä moni suomalainen että maailman toisesta kolkasta aidon Lapin maisemiin matkustanut.

Aikaa ei kulunut kauaakaan, kun Scaniossa ryhdyttiin pohtimaan sijoittamista lama-asuntoihin Saariselälle. Idea sai kannatusta muiltakin osakkailta ja nopeasti oltiin täydessä työn touhussa. Laatumaalla on tontteja tarjolla eri puolilta Saariselkää. Scanio osti maata Etelärinteeltä neljän erillisen lomarakennuksen tarpeisiin. Kaikki neljä taloa valmistuivat viime vuonna ja niissä on vieraillut lomalaisia ympäri maailmaa. Neljä rakennusta ovat lähes samanlaisia ja sisustustyyliltään identtisiä. Kuvaamamme Karhunpesä 1 on yksi näistä neljästä loma-asunnosta.

Mittava hanke suunniteltiin huolella. Lähtökohtaisesti oltiin rakentamassa massiivihirsisiä taloja, mutta myös elementeistä tehtävät lämpöhirsirakennukset otettiin mukaan valintaan. Tarjouksia pyydettiin lukuisilta talotehtailta ja lopulta päädyttiin PolarHousen lämpöhirsitoimitukseen.

Valinnassa puhuttaesssa pääsemme taas parhauden äärelle. Scanion päättäjien mielestä PolarHousen tuote on hinnan ja laadun suhteeltaan maailman paras.

Lämpöhirsirakenne on lämmin eivät seinät painu puun kuivuessa. Rakentaminen on helpompaa, kun ei tarvitse huomioida seinien painumavaroja.

Tilaa haluttiin reilusti ja kaikki huoneet yhteen kerrokseen. Karhunpesä 155 huoneistoneliössä on neljä kookasta makuuhuonetta. Ne on sijoitettu niin, että tilavat ja tyylikkäät kylpyhuoneet ovat mahdollisimman lähellä. Kylpyhuoneita on kaksi ja vessoja rakennuksessa on yhteensä neljä. Huvila on suunniteltu enimmillään 10 hengen majoittumiseen. Saunominen on oleellinen osa Lapissa lomailua. Karhunpesän saunan yhteydessä on komea lähes 10 neliön pukuhuone, jonka terassin vastainen seinä on lasia. Löylystä tullessa, pääsee ihailemaan mykistävää tunturimaisemaa. Etelärinteeltä on hyvissä sääoloissa kymmenien kilometrien näköala erämaaluontoon.

Varsinainen oleskelu tapahtuu 50 neliön tuvassa, jonka selkeä muoto tuo väljät tilat niin ruuanlaitolle, ruokailuille kuin sohvalla takkatulen ääressä istuskeluun. Ilmapiiri henkii lämpöä ja korkeaa laatua – sitä Karhunpesä edustaa niin sisustusmateriaaleiltaan, varustelultaan kuin sisustuksen tyyliltään. Keittiön on kalustanut paikallinen kaluste- ja sisustusliike Keittiömies Oy. Huonekalut ovat iskusta.

Tuvan keskipisteenä on poronsarvista tilaustyönä tehty kattovalaisin. Uniikki taideteos on Karhunpesässä arvoisessaan ympäristössä. Makuuhuoneiden pöytä- ja kattovalaisimet ovat niin ikään käsityönä valmistettuja. Niiden materiaalina on käytetty kelopuuta.

Huvilan sisustuksen on suunnitellut Helsinkiläinen sisustussuunnittelutoimisto Capture Design Oy. Lämminhenkinen kokonaisuus on syntynyt sekoittamalla perinteistä tyyliä ja nykytekniikkaa. Karhunpesässä katsellaan koskematonta luontoa kaikkien mukavuuksien turvaamana. Tuvan ikkunoista näkee aidon Lapin ilman talven kylmyyttä ja kesän itikkahyökkäystä.

Saariselän etuna muihin Lapin keskuksiin on sekin, että loma-asunnot eivät ole kylki kyljessä. Etelärinteessä on talo siellä, toinen täällä. Eikä Saariselän palvelukeskukseenkaan ole matkaa kuin kaksi kilometriä.

Inari on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, jonka rajanaapureita on kaksi eri valtiota, Norja ja Venäjä. Saariselkä on tunnetuin joskaan ei ainoa Inarin turistikohteista. Keskustaajama on Ivalo, jossa asuu yli puolet kunnan asukkaista.

Ivalossa on suomen pohjoisin lentokenttä, jonka laaja remontti valmistui viime vuonna. Nyt Inariin on helppo tulla kaikkialta maailmasta. Saariselälle on lentokentältä matkaa 25 kilometriä.

Scanion omistajat ovat erityisen tyytyväisiä kunnan panostukseen matkailuelinkeinon harjoittamiseen. Matkailijat osataan pitää tyytyväisinä ja palvelut ovat ajan tasalla.

Karhunpesän ”maailmanvalloitus” on sujunut jopa odotettua paremmin ja näyttää jatkuvan vilkkaana. Saariselkä on erityisesti Kaukoidän ja Iso-Britannian matkailijoiden suosiossa. Heitä nähdään ympäri vuoden, sesonki on pitkä.

Toki Scanion uusia luksushuviloita käyttävät myös suomalaiset.

Faktat ja tekijät

Valmistaja:
PolarHouse Oy

Kerrosala:
177 m²

Huoneistoala:
155 m²

Huoneluku:
4h, olohuone-keittiö, sauna, pukuhuone, suihku, 2 wc, 2 wc suihkulla
Kerrosluku:
1
Runkomateriaali:
puu

Rakennesuunnittelu:
PolarHouse

LVI-suunnittelu:
Auctores Oy

Sähkösuunnittelu:
Ellappi Oy

Sisustuksen suunnittelu:
Capture Design

Rakennusurakointi:
Seipä-Rakennus Oy, Auctores Oy

Rakenteet

Perustukset ja alapohja:
betoni

Kantavat seinät:
Lämpöhirsiset suurelementit

Ulkoseinämaalit:
Tikkurila 5088 (Turve)

Ikkunat:
Kuhmon Ikkuna Oy

Ulko-ovet:
Jeld-Wen Suomi Oy

Väliseinät:
kuusipaneeli

Väliovet:
Jeld-Wen Suomi Oy

Vesikattorakenteet:
Palahuopa

Lämmitysjärjestelmä:
Sähkö

Tulisija:
Uunisepät

Sauna:
Lapin Laude Oy, kiuas Mondex

Sisustus

Lattiapinnat:
Laminaatti ja laatta

Sisäkattopinnat:
Kuusipaneeli

Seinäpinnat:
Puuvaha, sävy antiikkitammi

Laatat:
RTV-Yhtymä Oy

Kiintokalusteet:
Keittiömies Oy

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä