Omakotitalo Ylläksellä

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Yllästunturin upea Aava-huvila

Viisihenkinen perhe kyllästyi asumaan aivan työpaikkansa vieressä ja halusi lähemmäs luontoa. Yllästunturin kupeesta löytyi paikka, jossa maisemat olisivat upeat, mutta työmatka vain muutamia kilomtrejä. Toimeen tartuttiin ripeästi, sillä uuden kodin hankinnasta innostuttiin huhtikuussa 2019 ja muuttovalmiudessa talo oli jo vuoden 2020 kevään koittaessa. Lumiaikaan metsän takaa loistavat laskettelurinteen tunnelmalliset valot, eivätkä taivaalla leiskuvat revontuletkaan ole harvinaisia.

Talotoimittajan valinta oli helppo, sillä PolarHouse on Ylläksellä selvä markkinajohtaja. Sopiva talomalli löytyi Aava-mallistosta, jonka loma-asunnoiksi suunnitellut mallit soveltuvat myös ympärivuotiseen asumiseen. Seinäelementit ovat saatavina hengittävällä rakenteella, mitä perhe arvosti, ja seinien sisään valittiinkin Huntonin puukuitueriste.

Talo sijoitettiin tontille sisääntulopääty kadun suuntaan, sillä siihen haluttiin mahdollisimman vähän ikkunoita. Suuret lattiasta kattoon kurkottavat olohuoneen ja ruokailutilan ikkunat antavat parhaiden maisemien suuntaan, jossa naapuritkaan eivät liikuskele.

Perhe halusi konstailemattoman talon, jossa arjen askareet on helppo hoitaa ja vapaa-aikaa jää vaativan työn vastapainoksi mahdollisimman paljon rentoutumiseen. Eri vaihtoehdoista räätälöitiin huoneistoalaltaan 122-neliöinen neljän makuuhuoneen ratkaisu, jossa tilaa jäi oleskelutilalle molempiin kerroksiin. Portaat on sijoitettu järkevästi keittiön läheisyyteen, jossa ne nipistävät lattia-alasta poikkeuksellisen vähän. Portaiden viereen on pystytetty suuri varaava takka, joka jakaa lämpöä tasaisesti eri puolille taloa. Pääasiallinen lämpö otetaan porakaivosta.

Mukavuutta lisäävällä päätyterassilla hyönteisten surina ei kesällä korkealla tunturissa häiritse. Terassilla vietetään aikaa usein myös talvella, sillä sinne hankittu poreallas on niin lasten kuin aikuisten ahkerassa käytössä.

Sisustusmateriaalit pariskunta hankki eri liikkeistä lähikunnista. Keittiöostoksilla käytiin Kittilässä Hangasvaaran puusepänliikkeessä, joka on tuttu useimmille lähiseudun rakentajille. Mustiin kalusteisiin päädyttiin kontrastina vaaleille seinille. Kokkailu on keskitetty saarekkeeseen, josta löytyvät niin liesi kuin vesipiste.

Laattoja hankittiin paljon, sillä alakerran lattiatkin ovat makuuhuoneita lukuunottamatta Laattapisteeltä hankittua pinnoitetta. Kosteissa tiloissa esiintyy niin vaaleita kuin tummia sävyjä. Molempien kerrosten wc:t ovat muuten samanlaiset, mutta toinen on kalusteita myöten musta ja toinen valkoinen.

Kerrosala, yht: 139.3 m²
Alakerta: 109.6 m²
Parvi 29.7 m²

Huoneistoala, yht: 122.2 m²
Alakerta: 93.9 m²
Parvi: 28.3 m²

Autokatos + autotalli + varasto
Kerrosala: 58.5 m²
Autotalli + varasto: 35.1 m²
Autokatos: 23.4 m²

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä