Villa Kaste hurmaa Levillä

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Onko tässä Levin kaunein vapaa-ajankoti?

Nokialla vakituisesti asuvan nelihenkisen perheen vapaa-ajankodin valmistuminen nimenomaan Kittilään oli vain ajan kysymys. Heille Levi on Lapin kohteista ehdoton ykkönen. Siellä on koko perheen voimin lomailtu kymmenen vuoden ajan ystäväperheen mökillä. Perheen isä muistaa ensimmäiset Levin-lomansa jo lapsuudestaan.

Omaa Lapin lomakotia ryhdyttiin tosimielellä touhuamaan korona-aikaan. Vuoden 2020 syksyllä kartoitettiin valmiita mökkejä, mutta kun sopivaa ei tullut vastaan, päätettiin ostaa tontti. Sijainniltaan mieleinen rakennuspaikka löytyi Taalon alueelta. 2000 neliön tontti varattiin näkemättä kevättalvella 2021. Saman kadun varteen oli kaavoitettu maa-alueet useille uusille lomarakennuksille. Kun paikalla käytiin ensimmäisen kerran, tuntui ratkaisu onnistuneelta. Tontti on toiveiden mukaisesti keskellä lappilaista luontoa ja hiihtokeskuksen kaikki palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat sopivan etäisyyden päässä.

Talopaketti hankittiin Polarhouselta, jonka Aava-mallistosta löytyi mieleinen huvila niin tilasuunnittelultaan kuin ulkonäöltään. Kun sille annettiin tumma ulkoväritys ja metsän puolelle rakennettiin kookas terassi, syntyi kokonaisuudesta nykytyyliin näyttävä. Perheelle oli tärkeää huomioida rakentamisessa myös ekologisuutta ja tuhdeilla hirsipaneeleilla niin ulko- kuin sisäpuolelta verhoiltujen seinien välissä on puukuitueriste. Rakenteessa ei ole muovia, joten seinät hengittävät parantaen sisäilmaa.

Alakerrassa on oleskelutilojen lisäksi kaksi molemmin puolin eteistä sijoitettua makuuhuonetta ja saunatilat. Avoparvi on perheen kahden pojan oleskelu- ja nukkumatilaa. Yläkerran avarassa aulassa on myös työpöytä etätyöskentelyä varten. Huvila on äärimmäisen avara ja valoisa. Ikkunapintaa on paljon ja kurkihirsi on yli viiden metrin korkeudessa. Ikkunoille antaa lisänäköä mustat kehykset ja ristikot, jotka Kittilän kunta on lisännyt Taaloon rakennettavien huviloiden rakennusmääräyksiin. Rakennuttajaperhettä määräys aluksi kammoksutti, mutta kun ristikot nähtiin valmiissa rakennuksessa, ne todettiin suorastaan upeiksi ja ne tulevat jäämään ikkunoihin puhtaasti ulkonäkösyistä.

Huvilalle löydettiin paikalliset tekijät Polarhousen verkostojen kautta. Kun rakennustyöt alkoivat Taalossa vuoden 2022 keväällä, ryhtyi rakentajapariskunta suunnittelemaan ja hankkimaan kakkoskotinsa sisustusta. Lähtöajatuksena oli hankkia kaikki valmiiksi rakennuksen valmistumishetkeen. Ja suunnitelmat pitivät, Nokian kodissa yksi huone täyttyi kalusteista ja kaikesta irtaimistosta, jotka kuljetettiin viime helmikuun hiihtolomaviikolla Leville ja aseteltiin saman tien paikoilleen. Urakkaan matkasi etelästä pohjoiseen myös talkooväkeä. Huvila sai nopeasti viehättävän ilmeensä.

Sisustussuunnittelussa käytettiin apuna tietokoneohjelmaa, jolla varmistettiin kalusteiden sopivuus suunnitelluille paikoille. Sisätilojen tyyli mietittiin tarkoin ja osa yksityiskohdista hankittiin käytettyinä netin kautta. Musta keittiö syntyi Tampereen Kvik-myymälästä hankituilla kalusteilla.

    Huvilan lumoavan lämmin ja kodikas tunnelma on synnytetty sisäseinien ja katon kahvinruskealla pintakäsittelyaineella. Sormipaneelikatto on jo sellaisenaan näyttävä millintarkasti asennettuna. Katon ja seinien liitoskohdassa ei ole peitelistaa vaan saumakohdasta hohkaa epäsuoraa valoa korostamaan edelleen oleskelutilojen hämyistä tunnelmaa. Pintakäsittely on tehty Colorian uudella Latte-öljyvahalla. Rakentajaperhe on äärimmäisen tyytyväinen valintaansa ja väri on kerännyt ihastusta jo laajasti. Siitä tuntuvat pitävän kaikki.

Kosteisiin tiloihin siirryttäessä seinäväri vaihtuu tummanharmaaksi. Kodinhoitohuoneen seinäpaneelit ja kylpyhuoneen isot laatat ovat tyylikkään tummia. Saunassa on ikkunat kahdella seinällä kohti takapihan metsäisiä maisemia. Löylytellessä nähdään suurella todennäköisyydellä jäkälikössä vaeltavia poroja. Niitä Kittilän korkeudella riittää lomailijoiden suuresta määrästä riippumatta. Porot eivät väistä ihmisiä vaan ihmiset poroja.

Oman huvilan myötä perheen ajanvietto Levillä on lisääntynyt roimasti. Sinne ajetaan Nokialta kerran kuukaudessa vuodenajasta riippumatta. Talviajan perinteisiä puuhia ovat laskettelu, hiihto ja kelkkailu. Lumien sulaessa suunnataan vaellus- ja pyöräilyreiteille. Taalosta on lyhyt matka myös Levin kehutulle golfkentälle.

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä