Upea omakotitalo Kemissä

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Odotukset perinteisestä kodikkuudesta täyttyivät

Olipa hyvä kun pyydettiin tarjous PolarHouse-lämpöhirsitalosta!

Kemiläinen nuoripari Niina ja Mikko Haapaniemi yllättyi positiivisesti kun heidän haaveilemansa jyhkein hirsipanelein verhottu lämpöhirsitalo olikin ennakoitua edullisempi ja asettui budjetin raameihin. Unelman toteuttaminen saattoi alkaa.

Haapaniemet halusivat kodikkuutta ja luonnonläheisyyttä huokuvan omakotitalon nykysuuntauksen musta-valkoisen laatikkotalon asemasta. Valinta oli PolarHousen moderni Taiga 132-lämpöhirsitalo, johon tehtiin kaikki omakotiasumisen vaatimat muutokset. Huoneistoala 116,6 m2 täyttää kahden aikuisen ja kahden pienen lapsen tilantarpeet tulevaisuudessakin – etenkin kun PolarHouselta hankittu piharakennus tarjoaa lisää harrastustilaa.

Talon rakentaminen oli Haapaniemille lähes vuoden mittainen haastava projekti. Kaikki sujui kuitenkin erinomaisesti. Omien käsien lisäksi pelissä oli joukko sukulaisia, rakentamisen ammattilaisia hekin. Monissa vaiheissa PolarHousen tuki oli tärkeä ja sitä oli aina auliisti tarjolla. Mikko sanoo olevansa valmis hankkimaan toisenkin talonsa PolarHouselta kun sen aika koittaa!

Selkeä ja avara pohjaratkaisu

Heti suunnittelun alkuvaiheessa selvisi, että perinteinen pohjaratkaisu merkitsisi myös taloudellista tilankäyttöä. Isosta eteisestä astutaan suoraan avaraan olohuoneeseen, joka suuren erkkeri-ikkunan ansiosta on erittäin valoisa.

Olohuone jakaa tilat kahteen ”osastoon”. Talon toisessa päädyssä on kolme makuuhuonetta, toisessa keittiöja ruokailutila, saunaosasto ja kodinhoitotilat. Sekä olohuoneesta ja kodinhoitotiloista on yhteys isolle terassille.

Kaikkien huonetilojen ilmettä hallitsevat, panelivahalla vaaleiksi kuultokäsitellyt hirsipaneliseinät. Jo puuntuoksullaan se luovat rauhoittavaa ja valoisaa luontotunnelmaa. Kontrastia tarjoavat lattian tumma parketti, tummat massiivipuuovet ja tummansävyiset kalusteet ja matot.

Keittiö omassa rauhassaan, olohuoneen katseilta katveessa…

Väritykseltään valoisa ja hyvin varustettu keittiö muodostaa oman suojaisan tilansa mutta avautuu olohuoneen yhteydessä sijaitsevaksi ruokailutilaksi. Tummat työtasot ja katon koristepalkit rytmittävät vaaleiden kaapistojen kokonaisuutta. Kaapistojen toimittaja on Puustelli.

Keittiöstä on vain pari askelta isoon kodinhoitohuoneeseen josta on yhteys talon kahdelle sivulle ulottuvalle terassille ja pihalle.

Omat huoneet myös pikkuväelle

Suurin makuuhuone on vanhempien ja kaksikuukautisen Valtterin käytössä. Kolmevuotiaalla Olivialla on oma huone ja aikanaan Valtteri saa isän harrastetilana toimivan huoneen käyttöönsä. Isännällä on yllin kyllin harrastetilaa pihalle nousevassa autotalli-verstasrakennuksessa.

Makuuhuoneiden sisustuksessa Niina on käyttänyt paljon kodikkaita pitsejä, kukkaisverhoja ja rusettisomisteita.

Leppoisia löylyjä ja värikylpyjä

Aitoon suomalaiseen tyyliin Haapaniemet arvostavat saunaa. Insinöörinä Mikko on rakentanut kiviverhoiltuun seinään valaistuksen, jossa eri väriset valot vaihtuvat tunnelmallisesti.

Lämpökäsitellyt haapalauteet ovat Lapinlauteen valmistamat.

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä