Leppoisaa loma-asumista mummolan aarteiden äärellä

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Laatua ja pitkäikäisyyttä

Kahden valtakunnan rajana virtaavan Tornionjoen rannoilla on ollut pysyvää asutusta vuosisatojen ajan. Nykyisin yhä useampi rannan tonteille nouseva rakennus on vapaa-ajan asunto.

Tornionjoen varteen on valmistunut kolmelapsisen perheen PolarHouse-talopaketista rakennettu vapaa-ajan koti – tietysti omakotitalon mukavuuksin.

Lähellä jokea kulkee vilkkaasti liikennöity tie, mutta väliin jää liki kahden hehtaarin tontti, jonka rakentajaperhe hankki kolme vuotta sitten. Maasto viettää jokea kohti niin, ettei huvila näy tielle. Rakennuksen muoto ja korkeus suunniteltiin maastoon sulautumisen ehdoilla.

Arkkitehti Henna Aspegrenin suunnittelema, murretulla harjakatolla varustettu yli sataneliöinen huvila on tavallistakin hartaammin mietitty ja rakennettu vapaa-ajanviettopaikka. Se on tehty perheen pitkäaikaiseksi loma-asunnoksi, jossa vietetään niin paljon laatuaikaa kuin arjen aherrukselta ehditään.

Huvilan arkkitehtuuri on suoraviivaisen selkeä mutta ei tylsä. Rakennus henkii suurta laatua kaikilta sivuilta.

Luksusta sisällä ja ulkona

Murretun harjakaton avulla vaihdellaan rakennuksen sisäkorkeutta. Talon oikealla laidalla on makuutiloja kahdessa kerroksessa. Makuuhuoneita talossa on kolme. Vanhempien makuuhuoneen vieressä on vaatehuone. Parven avonaiseen osaan voi sijata vierasvuoteen. Matalassa osassa on saunatilat.

Takkatulen lämmöstä voi pulahtaa terassin paljuun tai kävellä jokirantaan pystytetylle puomille, verkkaisesti virtaavan suurjoen luonnonrauhaan. Kauniissa miljöössä mieli virkistyy ja virittyy viikonlopun aikana uuteen työviikkoon.

Energiatehokas, viimeistelty ja valoista

Lähtökohtana oli hoitaa rakennustyöt ja sisustussuunnittelu omin voimin. PolarHouse todettiin sopivimmaksi talotoimittajaksi, koska sen lämpöhirsirakenne tunnetaan energiatehokkuudestaan ja korkeasta viimeistelystään. Seinien ulkoverhoiluksi valittiin hirsipaneelin sijasta moderni UYW-lautaverhous ja sisäpuolelle levypinta. Huvilaan haluttiin omakodin tunnelmallista valoisuutta.

Koska seinärakenteen tiiviyteen voitiin luottaa, lämmitysjärjestelmässä ei haluttu satsata kalliiseen tekniikkaan. Energiamuodoksi valittiin suorasähkö, jota tehostetaan ilmalämpöpumpulla ja varaavalla takalla.

Mummolan aarteita

Sisustukseltaan ideoita pursuva huvila on todellinen oman tiensä kulkija. Monet mummolan ja lapsuudenkodin ikimuistoiset ja rakkaat aarteet ovat saaneet turvapaikan huvilassa. Hellyttävien esineiden tarinat vain vahvistuvat vuoropuhelussa modernin miljöön kanssa.

Sisustuksen punainen lanka on valtava vanhojen pitsien kokoelma, josta kauneimmat on valittu osaksi sisustusta. Pitseillä on verhoiltu kalusteita ja tapetoitu kokonainen seinä, muista käyttötavoista puhumattakaan. Parhaita kahvihetkiä juhlistetaan kultareunaisin ruusukupein ja vanhoin aromilasein.

Kerrosala: 109,6 m²
Huoneistoala: 91,4 m²
Rakennuskokonaisuuteen sisältyy erillinen varastorakennus ja autokatos.

Faktat ja tekijät

Valmistaja:
PolarHouse Oy

Kerrosala:
181,8 m²

Huoneistoala:
164,3 m²

Huoneluku:
5 h + k
Kerrosluku:
1
Energialuokka:
B
Runkomateriaali:
puu

Arkkitehtisuunnittelu:
Tilaidea/ Pentti Laitinen

Rakennesuunnittelu:
PolarHouse Oy

LVI-suunnittelu:
Petri Pohjola

Sähkösuunnittelu:
Sähkötyöt Perkaus

Sisustuksen suunnittelu:
asukkaat

Rakenteet

Perustukset ja alapohja:
valettu sokkeli ja ontelolaatat

Kantavat seinät:
puurunkoiset suurelementit

Ulkoseinämaalit:
Tikkurila

Ikkunat:
Kuhmon ikkuna

Ulko-ovet:
Kaskipuu

Väliseinät:
kipsilevy

Väliovet:
Swedoor

Vesikattorakenteet:
Weckman prokantti peltikatto

Lämmitysjärjestelmä:
kaukolämpö + ilmalämpöpumppu

Lvi-järjestelmä:
Vesi-Piste Oy

Tulisija:
Uunisepät

Tulihormi:
Uunisepät

Sauna:
tervaleppä/Lapin laude Oy

Sisustus

Lattiapinnat:
Pergo vinyyli, Nordic White Oak

Sisäkattopinnat:
Cent-Listat sisustuspaneeli, maalattu mänty

Seinäpinnat:
maalattu kipsilevy, tehosteseinä Cent-listat Dyyni, valkolakattu mänty

Laatat:
Väriraitti Tornio

Kiintokalusteet:
Puustelli

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä