Lämpöhirsitalo Himoksella

Olen kiinnostunut tästä mallista

Unelmista totta Himoksella

Rallin MM-sarjan menestyksekäs kartanlukija Miikka Anttila valitsi loma-asunnokseen PolarHousen lämpöhirsitalon. Himokselle rakennettu 160 neliön lomahuvila on toistaiseksi vuokrauskäytössä ja odottaa Miikan aktiiviuran päättymistä.

Jo suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon talon kahtalainen käyttö: vuokrakäytön kulutus ja toisaalta omat mieltymykset. Lopputuloksena on ajaton lämpöhirsitalo, josta Miikka perheineen voi nauttia vielä pitkään.

Tilaa valolle ja avaruudelle

Himoksen golfkentän tontille rakennettu PolarHouse-lämpöhirsitalo istuu hyvin ympäristöönsä. Rinnetontille suunnitellussa talossa on kiviseinäinen alakerta ja kaksi lämpöhirrestä rakennettua yläkerrosta.

Talossa on viehättävän yksinkertaiset linjat ja näyttävä harjakatto. Ruokailupaikan päälle rakennettu erillinen harjakatto antaa persoonallisen lisän huvilan ulkomuotoon.

Koko taloa kiertävä terassi tuo ulkoilman lähemmäksi asujaa. Olohuoneen isot ikkunat puolestaan antavat avaruutta sisätiloihin.

Suunnitteluvaiheessa tavoitteiksi määriteltiin tilava ja komea lomahuvila. Näyttävyyttä löytyy myös maisemista: ikkunoista avautuu näkymät Himoksen laskettelurinteeseen ja kesällä viheriöiville golfnurmille.

Arvokasta yhdessäoloa sisällä ja ulkona

Aktiivinen Himos sopii Miikan koko perheelle. Etenkin laskettelu on perheen lapsien Masin ja Minnin mieleen. Alakerran välinehuoltotiloja käytetään ympäri vuoden.

Ulkoilupäivän jälkeen sopii lämmitellä tyylikkäässä saunassa. Lauteet ovat hemlokkia, muu puutavara on tuijaa. Saunaosaston katossa on käytetty oksatonta Lopella-mäntypaneelia, joka yhdistää ja viimeistelee tyylikkään ilmeen

Miikan lämpöhirsikodissa on tilaa läheisyydelle: parvelle sijoitettiin koko talon levyinen makuuhuone, jossa koko perhe voi nukkua samassa tilassa. Ratkaisu sopii hyvin talon luonteeseen, jossa paino on arvokkaalla yhdessäololla.

Faktat ja tekijät

Valmistaja:
PolarHouse Oy

Kerrosala:
181,8 m²

Huoneistoala:
164,3 m²

Huoneluku:
5 h + k
Kerrosluku:
1
Energialuokka:
B
Runkomateriaali:
puu

Arkkitehtisuunnittelu:
Tilaidea/ Pentti Laitinen

Rakennesuunnittelu:
PolarHouse Oy

LVI-suunnittelu:
Petri Pohjola

Sähkösuunnittelu:
Sähkötyöt Perkaus

Sisustuksen suunnittelu:
asukkaat

Rakenteet

Perustukset ja alapohja:
valettu sokkeli ja ontelolaatat

Kantavat seinät:
puurunkoiset suurelementit

Ulkoseinämaalit:
Tikkurila

Ikkunat:
Kuhmon ikkuna

Ulko-ovet:
Kaskipuu

Väliseinät:
kipsilevy

Väliovet:
Swedoor

Vesikattorakenteet:
Weckman prokantti peltikatto

Lämmitysjärjestelmä:
kaukolämpö + ilmalämpöpumppu

Lvi-järjestelmä:
Vesi-Piste Oy

Tulisija:
Uunisepät

Tulihormi:
Uunisepät

Sauna:
tervaleppä/Lapin laude Oy

Sisustus

Lattiapinnat:
Pergo vinyyli, Nordic White Oak

Sisäkattopinnat:
Cent-Listat sisustuspaneeli, maalattu mänty

Seinäpinnat:
maalattu kipsilevy, tehosteseinä Cent-listat Dyyni, valkolakattu mänty

Laatat:
Väriraitti Tornio

Kiintokalusteet:
Puustelli

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä