Lämpöhirsilinna Rakkavaarassa

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Levin upea hirsilinna on enemmän kuin loma-asunto

Pitkään ei pitkän työuran jälkeen eläkkeelle siirtyneen tamperelaispariskunnan tarvinnut vapaa-ajanviettopaikkaa pohtia; se tulisi olemaan Levi. Siellä oltiin totuttu lomailemaan 70-luvulta alkaen. Lomatalon asukkaat tiesivät, että lomareissuilla tullaan olemaan entistä pitempiä aikoja, ja aikuistuneet lapsetkin ovat kasvaneet lapinkävijöiksi.

Perheellä on ollut oma loma-asunto – paritalon puolikas – Levin Rakkavaarassa jo aiemminkin. Uudelle rakennukselle löytyi mieleinen ja riittävän suuri tontti samalta kadulta ja talo valmistui keväällä 2012. Talosta tehtiin niin iso että myös perheen lapset perheineen voivat lomailla siellä, vaikka samanaikaisesti. Kaikille lapsille on yläkerrassa wc:llä varustetut makuuhuoneet.

Lomatalon omistajat harrastavat hiihtoa ja golfia ja lapset käyvät rinteissä ja kelkkailevat. Hiihtoladut ja rinteille kuljettavat hissit ovatkin mukavasti kävelymatkan päässä kotipihasta. Harrastusvälineitä varten on sisäänkäynnin vieressä oma huone, jossa on tilaa myös suksien voiteluun.

Talon isoa ilmettä täydentävät kauttaaltaan taloa kiertävät terassit. Kun 257-neliöisen talon lisäksi takapihalle valmistui 32-neliöinen huoltorakennus, rakennusoikeus olikin kokonaan käytetty.

Päätös PolarHouse-lämpöhirsitalon valitsemiseksi tehtiin nopeassa tahdissa. Valintaan vaikuttivat PolarHousen vahvat näytöt Levin ja Ylläksen alueen lomarakentajana. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Juha Paldanius ja rakennustyön urakoi lappilainen Seipä-Rakennus Oy.

Olohuone ja aula muodostavat avaran, yhtenäisen ja valoisan tilan, jota hallitsevat paikalla muurattu takka ja suuri päätyikkuna. Maisemassa taustalla häämöttää Levitunturi.

Oleskelutilan toiselle sivustalle sijoittuu keittiö ja ruokailutilat, toiselle saunatilat ja makuuhuone.

Sisäänkäynnin vieressä on iso huonetila ulkoiluvälineiden huoltoa ja säilytystä varten. Se on riittävän suuri toimiakseen myös varastona.

Suuri keittiö-ruokailutila on olohuoneen yhteydessä sijaitseva selkeästi erillinen tilansa.

Tilaa on kahdeksan hengen ruokapöydälle ja se onkin tarpeen lasten perheiden asettuessa taloksi. Keittiössä on Domus-kalusteet.

Yläkerran aulasta avautuu suuren päätyikkunan välityksellä avarat näköalat ympäröivään luontoon ja alakerran oleskelutilaan.

Aulan lattiaan antaa eloa tummana ja vaaleana vuorotteleva laminaatti ja rakennuksen kaikkien kattojen verhousta piristää sileän paneelin kanssa vuorottelevat UPM:n kolmiourapaneelit. Pieni yksityiskohta kasvaa merkittäväksi ilmeen antajaksi.

Yläkerrassa on kolmen wc:llä varustetun makuuhuoneen lisäksi vierashuone, joka normaalioloissa toimii tv-tilana.

”Suurperheen” saunatilat ovat oikeassa suhteessa talon muihin mittoihin. Sauna on varustettu Lapin Laude Oy:n kalustein, seinäverhous on tervaleppää ja kiuas Harvia Kiven.

Kerrosala alakerta: 133 m²
Kerrosala yläkerta: 123 m²
Kerrosala yhteensä: 256 m²

Faktat ja tekijät

Valmistaja:
PolarHouse Oy

Kerrosala:
181,8 m²

Huoneistoala:
164,3 m²

Huoneluku:
5 h + k
Kerrosluku:
1
Energialuokka:
B
Runkomateriaali:
puu

Arkkitehtisuunnittelu:
Tilaidea/ Pentti Laitinen

Rakennesuunnittelu:
PolarHouse Oy

LVI-suunnittelu:
Petri Pohjola

Sähkösuunnittelu:
Sähkötyöt Perkaus

Sisustuksen suunnittelu:
asukkaat

Rakenteet

Perustukset ja alapohja:
valettu sokkeli ja ontelolaatat

Kantavat seinät:
puurunkoiset suurelementit

Ulkoseinämaalit:
Tikkurila

Ikkunat:
Kuhmon ikkuna

Ulko-ovet:
Kaskipuu

Väliseinät:
kipsilevy

Väliovet:
Swedoor

Vesikattorakenteet:
Weckman prokantti peltikatto

Lämmitysjärjestelmä:
kaukolämpö + ilmalämpöpumppu

Lvi-järjestelmä:
Vesi-Piste Oy

Tulisija:
Uunisepät

Tulihormi:
Uunisepät

Sauna:
tervaleppä/Lapin laude Oy

Sisustus

Lattiapinnat:
Pergo vinyyli, Nordic White Oak

Sisäkattopinnat:
Cent-Listat sisustuspaneeli, maalattu mänty

Seinäpinnat:
maalattu kipsilevy, tehosteseinä Cent-listat Dyyni, valkolakattu mänty

Laatat:
Väriraitti Tornio

Kiintokalusteet:
Puustelli

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä