Kotikenttä Jokirannassa

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Kun kompromissi ei kiinnosta

Juha-Matti Herva haaveili pikkupoikana talosta veden äärellä, perheestä ja helikopterista. Ei siis ihme, että kun talon rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, suunnittelun lähtökohtana olivat omat luonnokset ja ideat, joita oli kertynyt monen vuoden ajalta. Ammattiapua suunnitteluun antoi arkkitehti. Lopputuloksena oli ratkaisu, joka poikkesi perinteisestä suuresti. Tonttikin täyttää helikopterikentän mitat!

Kun Juha-Matti ja hänen vaimonsa Päivi keskustelivat talotehtaiden kanssa, he yllätyksekseen törmäsivät kompromissiehdotuksiin: ketään ei tuntunut kiinnostavan projekti, joka huomioisi asiakkaan monet, pikkutarkatkin, toivomukset.

Ratkaisu löytyi perheen omasta tuttavapiiristä. PolarHousen Lapin alueen talomyyjä Olavi Vanhapiha – jolla on Juha-Matin kanssa yhteinen hiihtotausta – tarttui haasteeseen. Hän tarjosi PolarHouselta sitä, mitä Hervat halusivat: palvelua ja pienimpienkin toiveiden toteuttamista.

PolarHousen joustava suurelementtitekniikka soveltuu hyvin monimuotoisen arkkitehtuurin toteuttamiseen. Usein kohteina ovat Hervan kodin tapaan vaativat, yksilölliset talot.

Hyvin onnistuneet erikoisratkaisut

Hervojen uusi PolarHouse-koti on noussut jokirantaan Rovaniemen Saarenkylään. Se on jokaiselta yksityiskohdaltaan huolellisesti mietitty, yhteen tasoon rakennettu kokonaisuus, jossa ihastuttavat talon pitkä muoto ja suuret ikkunat. Kooltaan talo on 152 neliötä. Molemmille pojille on omat huoneensa, kun he aikanaan niitä tarvitsevat.

Arkkitehtuuria korostavat näkyviin jätetyt kattotuolit ja vinot kattotuet, joiden naulauskohtiin Hervojen toivomien harvinaisten tapitustenkin toteuttaminen onnistui PolarHouselta vaivatta.

Talon ulkoverhouksessa on käytetty uudentyyppistä hienohierrettyä, sisäpuolelta piilonaulattua UYW-paneelia, joka antaa kodille hyvin modernin asun.

Isoja muutoksia kesken projektin

Rakentamisen alkuvaiheessa suunnitteilla oli poikamiehen koti. Kodinhoitohuoneen ja keittiön pohtiminen ei tuntunut tärkeiltä, kun lapsiperheen arkea ei tarvinnut ajatella.

Kun Juha-Matti tapasi tulevan puolisonsa Päivin, moni asia muuttui myös talon suunnittelussa. Keittiötä ja muitakin tiloja suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Prosessi vaati myös myyjältä erinomaista ammattitaitoa, näkemyksellisyyttä ja sinnikkyyttä.

Keittiön ja kodinhoitohuoneen mittava kaappivarustus hankittiin Espoon Keittiömaailmasta. Eteisen kaapistot isäntä on nikkaroinut itse.

Kerrosala 173,6 m²
Huoneistoala 152,0 m²

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä