Avara koti Kemijoella

 

Olen kiinnostunut tästä mallista

Kemiläispariskunnalle sopivan rakennuspaikan löytäminen Kemijoen rannalta vaati kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta, sillä jokirannat ovat haluttuja omakotitalon ja huvilan paikkoja. Kun runsaan 5 000 neliön tontti vihdoin löytyi, uuden kodin perusteellinen suunnittelu saattoi alkaa. Haave omasta kodista oli totta neljä vuotta myöhemmin.

Hyvistä syistä PolarHouse-koti

Kemijoki-varressa sijaitseva PolarHouse-koti, malli Polar 204 -omakotitalo, on todellakin on rakennuspaikkansa arvoinen: kotimainen lämpöhirsitalo, joka henkii kartanoromantiikkaa. Taloa kehystää kolmelta sivulta katetut avokuistit. Julkisivulta avautuu näkymä joelle ja sen vastarannalle.

Asukkaiden toiveina oli perinteinen hirsitalo. He päätyivät PolarHouse-lämpöhirsikotiin hyvistä syistä: vakuuttavien näyttöjen, yksilöllisen suunnittelun ja edistyksellisen rakennustekniikan ansiosta. Itse talo suunniteltiin yhdessä asiakkaan ja talotehtaan suunnittelijoiden kanssa.

Perinteinen ja moderni yhtä aikaa

Asukkaat rakensivat ensin 20 neliön rantasaunan. Se palveli heitä tilapäisasuntona koko rakentamisen ajan. Myöhemmin rantaan rakennettiin vielä varastorakennus ja huvimaja patioineen. Näin rannan puolelle muodostui oikea pihapiiri, jonne talosta laskeudutaan loivia portaita pitkin.

Tontin rakennusoikeus mahdollisti ison talon rakentamisen: talon kerrosala onkin reilut 200 neliötä. Koska pieni perhe ei tarvinnut monta huonetta, huoneet suunniteltiin kookkaiksi. Olohuone, keittiö ja ruokailutila muodostavat alakerrassa yhteensä 14 metrin pituisen yhtenäisen tilan. Niin ikään välikatto on avattu olohuoneen kohdalta koko talon korkuiseksi tilaksi.

Vaikka talo hirsinurkkineen ja jyhkeine hirsipaneeleineen onkin ulkoasultaan perinteinen hirsitalo, asukkaat halusivat sisätilat modernin valoisiksi. Pinnat levytettiin ja maalattiin vaaleiksi. Joitakin efektiseiniä verhottiin tapetein. Ruuanlaitosta pitävälle perheelle keittiöstä suunniteltiin todellinen kotikokin unelma huippuvarusteineen ja runsaine kaappitiloineen.

Alakerran makuuhuone muunnettiin tyylikkään valkoiseksi työhuoneeksi.

Sauna- ja kylpytiloihin kuljetaan kodinhoitohuoneen kautta, samoin saunasta avaralle vilvoitteluterassille.

Kemijoen varteen kohonneen talon yläkertaan tehtiin vain kaksi makuuhuonetta; vakiona Polar 204 -mallissa makuuhuoneita on kolme. Vanhemmilla on käytössään koko talon levyinen huone, jonne tulvii paljon valoa pääty- ja lyhti-ikkunoista. Ylellisyyttä on myös avara parvekkeellinen oleskelutila. Toisessa päädyssä on perheen pojan oma makuuhuone.

Unelmasi toteutetaan meillä

Meille jokainen valmistuva koti, mökki tai huvila on jonkun oma unelma, jonka turvaajina haluamme kasvaa ja kehittyä pohjoisen Euroopan parhaiksi. Jutellaan lisää, millainen on sinun unelmasi.

 

Ota yhteyttä